Un moment de la reunió de l'Associació de Comerciants del Centre Històric amb el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya. (Foto: Centre Històric)
Innovació

L'associació del Centre Històric exposa els avenços en el pla estratègic a Saboya

Vol ser el punt de partida de la revitalització d’una de les zones amb més potencial de la capital

La junta directiva de l'Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella s'ha reunit aquest divendres amb el ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, per presentar-li els avenços que s'han fet en el pla estratègic. Des de l’associació són conscients que el model andorrà de compres s’està esgotant i que cal buscar nous atractius per als visitants. És per aquest motiu que des de fa un any s’està treballant en la implementació d’un pla estratègic que vol ser el punt de partida de la revitalització d’una de les zones amb més potencial de la capital, i amb un pes específic en l’àmbit històric i cultural d’Andorra.

Per aquest motiu, es treballa estretament des del comitè executiu del pla estratègic del Centre Històric d’Andorra la Vella, liderat per la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, i amb la complicitat de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis (CCIS) i Andorra Turisme, per implementar les línies generals d’un pla que actua de forma global, tant a nivell urbanístic, com d’ordenació i promoció del comerç i la restauració.

L'associació, presidida per Anna Riberaygua, va celebrar el passat 17 de setembre la seva assemblea. Es van valorar molt positivament iniciatives com la Nit de copes i el Jambo, i s’estan estudiant millores per una altra de les activitats destacades del Centre Històric com és el Mercat dels Dissabtes, que va tancar la temporada el dissabte 6 d'octubre.