La botiga Samaran que hi ha al davant del mercat Victor Hugo a Tolosa. (Foto: Samaran)
Empresa

Samaran celebra els seus 50 anys

Els productes de la firma de Tolosa es distribueixen en exclusiva a Andorra a Pyrénées

Samaran celebra els seus 50 anys. El que va començar com un negoci familiar és ara una gran empresa que té com a producte estrella el foie-gras. La seva trajectòria va començar l'any 1968 amb Danielle i Pierre Samaran. La Danielle era perruquera a Muret i el Pierre la va convèncer perquè vingués a ajudar-lo a la parada del mercat de Victor Hugo, al centre de Tolosa de Llenguadoc.

La parada tenia aleshores tres metres de llargada i ara en té 26. A part de l'ampliació, han anat obrint una botiga davant del mercat, magatzems a Tournefeuille i parades als mercats de Carmes i de Saint-Cyprien. Als darrers anys han instal·lat botigues a Sesquières, al carrer Remusat a Tolosa i a Tournefeuille. Samaran compta amb 48 treballadors i és proveidor dels millors restaurants de Tolosa, Lyon, Niça o Marsella. Des de fa poc és present a l'aeroport de Tolosa. A Andorra, el distribuidor en exclusiva a Pyrénées.

Entre els seus clients hi ha exfutbolistes com Fontaine, Platini, l'actor Jean Paul Belmondo, el cantant Claude Nougaro o l'expresident francès i copríncep d'Andorra, Jacques Chirac. La firma també dona suport a entitats i clubs esportius de Tolosa. L'ànec Samaran és la mascota del Tolosa Futbol Club, equip de la primera divisió francesa.