Façana del restaurant Juanita a Encamp amb el cartell, a la dreta, de l'acceptació del pagament amb bitcoins. (Foto: Lau)
Innovació

Un restaurant d'Encamp accepta el pagament amb bitcoins

S'afegeix a la botiga Marrugat i al centre VallMedicVision Andorra

El restaurant Juanita d'Encamp accepta el pagament amb bitcoins i s'afegeix a dos establiments més d'Andorra que són la botiga de música Marrugat i el centre VallMedicVision. Des de la comissió ANDBlockchain de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) no es descarta confeccionar una llista amb els establiments que accepten el pagament en criptomonedes que s'anirà actualitzant a mesura que s'hi afegeixin comerços.

A la botiga Marrugat es pot pagar amb bitcoins des del passat del 4 de desembre, i així ho indica un cartell a la porta. El seu propietari, Àlex Marrugat, ha explicat que la idea va sorgir perquè compra criptomonedes i té un compte en una casa de canvi. Per pagar, el client ha de tenir un telèfon mòbil amb connexió a Internet. L'amo de la botiga li dona l'adreça. El client es posa en contacte amb la seva casa de canvi, enganxa l'adreça i fa la transferència.

Un altre exemple d'ús de criptomonedes a Andorra és l'empresa de la Massana ElectriCChain & Solar Change, que ha creat el SolarCoin, una moneda virtual que es dona a qualsevol usuari com a incentiu per fabricar la seva pròpia energia solar. El seu propietari, François Sonnet, assegura que "el futur és de les criptomonedes". Sonnet ha aplicat la fórmula del SolarCoin a 23 països. És una nova manera d'incentivar l'energia neta