Foto de grup de Vallnord amb el director d'Ordino Arcalís, Xavier Ajona, al centre; així com el cap de Govern, Toni Martí, la consellera de Promoció Turística i Comercial del comú d'Andorra la Vella, Mònica Codina, i la cònsol Conxita Marsol, aquest divendres a la Fira d'Andorra la Vella. (Foto: C. G.)
Turisme

Ajona descarta el forfet de temporada d'Arcalís i assegura que, 'avui per avui', Vallnord no té data de caducitat

El director de l'estació ha avançat que el forfet de dia patirà una "actualització" de preu que anirà en la línia del nivell d'inversió fet aquesta temporada

Al llarg d'aquesta setmana diversos actors relacionats tant amb Vallnord com amb Grandvalira han fet manifestacions públiques per valorar el fet que Grandvalira hagi arribat a un acord per mantenir-se en els anys i que, a més, ho faci integrant l'estació d'Ordino Arcalís. Però precisament el director general d'aquesta estació, Xabier Ajona, encara no havia parlat. Ho ha fet aquest divendres durant la inauguració de la Fira d'Andorra la Vella. Ajona ha celebrat, com ho han fet els seus companys de sector, el nou rumb que ha agafat el domini i sobretot que hagi integrat Arcalís. "Reforça la nostra estratègia dels últims anys", ha valorat. Amb tot, de moment hi ha aspectes que seguiran com fins ara, almenys aquesta temporada. Per exemple, Arcalís no s'ha plantejat, "de moment, un forfet de temporada propi" com sí que el té Pal Arinsal. Ni tampoc s'ha plantejat marxar de Vallnord: "ara per ara" la marca no té data de caducitat, ha afirmat.

Ajona ha refermat que Arcalís seguirà dins de Vallnord i que res canviarà en el futur proper. Però les societats estan parlant "i veient els camins que se'ns obren de cara al futur", ha reconegut.

Pel que fa a la nova relació amb Grandvalira, l'estació ordinenca seguirà oferint el seu forfet de dia propi, perquè "la diferència és molt gran com per unificar-ho i eliminar-lo". Però sí que ha avançat que s'està treballant en una alternativa de forfet, independent a l'actual d'Arcalís, que permeti esquiar tant a aquesta estació com a Grandvalira en general.

Ara bé, ja ha avançat que el forfet de dia exclusiu per a Arcalís patirà un augment de preu. Concretament tindrà una actualització "corresponent al nivell d'inversió" que s'ha fet aquesta temporada. Una inversió de 7,5 milions d'euros, ha recordat.

D'altra banda, Ajona també ha informat que juntament amb Alfonso Torreño, director general de Nevasa, i amb David Hidalgo, director general de Grandvalira-Ensisa, estan articulant un nou "òrgan gestor" per al domini. L'ordre que els han donat els consells d'administració és "construir, construir i construir", ha explicat. També ha assegurat que la relació entre totes les parts "és excel·lent" i que miren el futur "amb molta energia".