Un helicòpter arriba a l'hospital després de fer un rescat de muntanya. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

El Govern estudia cobrar els rescats de muntanya en casos de negligència

S'incrementa fins el 10% la possibilitat d'Andorra Telecom d'invertir en una societat andorrana o estrangera

El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha anunciat durant la presentació del pressupost 2019 que el Govern ha fet una modificació a la Llei del Cos de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament que introdueix la possibilitat de traslladar el cost de l'operació de rescat als excursionistes en cas d'imprudència o de negiglència.

La mesura es vol adoptar després de comprovar l'augment, en el pressupost, de la partida destinada a l'ús d'helicòpters i en què bona part va destinada als rescats, a banda d'altres treballs com el manteniment dels refugis o la col·locació de pilones. El possible cobrament dels rescats obre la porta, en paraules del ministre, a una negociació entre la CASS i el SAAS per veure en quina proporció assumeix el pagament la primera.

Cinca també ha avançat que s'incrementarà la possibilitat que Andorra Telecom inverteixi en una societat andorrana o estrangera fins el 10%. Actualment és del 5%. Es manté, però, el límit global d'inversió en participades en el 15%. El ministre de Finances ha comentat que, tot i l'augment, "és una quantitat baixa en el món en el qual es mou Andorra Telecom".