Instal·lació fotovoltaica al llosat de l'estació d'autobusos. (Foto: Arxiu ANA)
Energia

La producció pròpia ha generat el 28% del consum elèctric d'Andorra a l'octubre

La potència màxima registrada va ser de 87,4 MWh i es va produir el dia 31

Segons les dades facilitades aquest dilluns per FEDA, Andorra ha generat el 28% del consum elèctric del mes d'octubre amb la producció pròpia. Són 11,8 GWh entre la producció hidràulica (10,2 GWh) i la producció tèrmica (1,6 GWH) del centre de tractament de residus de la Comella.

La producció fotovoltaica de l’Estació Nacional d’Autobusos ha estat de 13.300 kWh. La central de cogeneració de Soldeu també ha distribuït 0,17 GWh d’energia tèrmica. El mes vinent la cogeneració també arribarà al Tarter. En un principi, seran dos clients del Tarter els que s'embrancaran a la xarxa de calor, així com també un client de Soldeu. En una segona fase, que la parapública confia que estigui finalitzada l'estiu de l'any vinent, almenys un client més del Tarter entrarà també dins d'aquesta xarxa de cogeneració.

D'altra banda, el consum elèctric d’Andorra durant el mes d’octubre del 2018 ha estat de 42,4 GWh, una xifra que representa un augment de l’1,8% respecte a l’octubre del 2017. El consum elèctric acumulat durant el 2018 ha estat de 470,5 GWh, un 1,5% de més respecte al mateix període de l’any 2017.

Les dades de consum del mes indiquen que la potència màxima registrada ha estat de 87,4 MWh i es va produir el 31 d’octubre a les 14 hores.