Les importacions han pujat i les exportacions han disminuït el mes d'octubre. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les importacions creixen i les exportacions disminueixen en un 15% a l'octubre

Energia i farmàcia i perfumeria lideren el rànquing en els dos sectors

Les importacions de béns durant el mes d’octubre han sumat 141,46 milions d’euros, amb una variació positiva del 15,8% respecte al mes d’octubre de l’any anterior. Sense el capítol energia, la variació percentual de les importacions és d’un 9%. Pel que fa a les exportacions de béns, han sumat 8,75 milions d’euros, amb una variació negativa del 15,5% respecte al mateix mes de l’any anterior.

En referència a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han enregistrat un valor de 1.365,93 milions d’euros, la qual cosa representa una variació positiva del 4,9% respecte a l’acumulat del període anterior. Sense el capítol energia, les importacions en valor representen un 4,2% més que al mateix període de l’any passat. Pel que fa a les exportacions, han assolit un valor de 110,55 milions d’euros, amb un augment del 7,5%.

En les importacions tenen una variació positiva destacada els grups energia amb un 113,7%, i construcció amb un 77,4%. Les obres a la xarxa viària i els treballs al nou edifici de la Justícia han contribuït a aquesta xifra. Pel que fa a les exportacions torna a destacar l'apartat de farmàcia i perfumeria amb un augment del 112,6%. Les dades han estat publicades aquest dilluns pel departament d'Estadística del Govern.