El president del grup Bomosa, Turi Mora, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la signatura dels convenis entre ambdues parts. (Foto: M. F.)
El president del grup Bomosa, Turi Mora, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, en la signatura dels convenis entre ambdues parts. (Foto: M. F.)
Els responsables de Bomosa, Bio Bio i Veritas, amb els distintius que han rebut, juntament amb la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó. (Foto: M. F.)
La CEO d'Univers Bomosa, Gemma Riu; la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; i el director de Bio Bio, Daniel Bassas, en la roda de premsa per presentar el contingut dels convenis. (Foto: M. F.)
Empresa

Bio Bio i Veritas esdevenen les primeres empreses en rebre el distintiu d'empreses col·laboradores en la gestió de residus

A més, Medi Ambient i Univers Bomosa signen un conveni més ampli per a bones pràctiques mediambientals

Bio Bio i Veritas esdevenen les primeres empreses que reben el distintiu d’establiment col·laborador en la correcta gestió de residus. Es tracta d’un segell que s’emmarca en la darrera revisió del Pla Nacional de Residus i que, tal com ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, vol “reconèixer l’esforç de les empreses en matèria de prevenció de residus, esdevenir una marca de sostenibilitat i aportar valor a l’establiment”. Les dues empreses ja compleixen un seguit de requisits que garanteixen que fan una correcta gestió de les deixalles i, a més, s’han compromès a engegar tot un seguit de noves accions de cara als propers anys.

De manera paral·lela a la signatura dels convenis per a l’atorgament d’aquests dos distintius, se n’ha signat un altre, de més ampli, entre Medi Ambient i Univers Bomosa que va més enllà de la gestió de residus i toca temes com l’aigua o l’energia, tal com ha concretat Calvó.

D’aquesta manera, Bio Bio i Bomosa van fer la corresponent sol·licitud per poder rebre aquest segell i des de Medi Ambient es van verificar les pràctiques que duen a terme per garantir que complien un seguit de requisits encaminats a la prevenció de residus i que certificaven que podien rebre aquest segell.

La CEO d’Univers Bomosa, Gemma Riu, ha posat en relleu que la seva voluntat és, en tres anys, eliminar l’ús de plàstic a Veritas. En aquest sentit, Riu ha concretat les accions fetes per eliminar les bosses d'aquest material, una acció en la qual ja tenen “xifres significatives” i ha concretat que altres línies de treball són per exemple la lluita contra el malbaratament alimentari.

De la seva banda, el director de Bio Bio, Daniel Bassas, ha destacat que han fet també un pla a tres anys que ha de donar continuació a algunes actuacions que ja estan duent a terme a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per reduir el malbaratament d’aliments i que ja suposa que el 98% dels aliments ja no vagin a rebuig sinó que s’estiguin gestionant. A més, s’han eliminat les canyes per a les begudes i s’han reduït el lliurament de culleretes de plàstic i les bosses d’aquest material han estat substituïdes per altres de paper reciclat. A més a més, tal com ha remarcat Bassas, es buscarà obtenir una certificació internacional per a aquestes pràctiques i es vol incidir també en la divulgació de les bones pràctiques de la gestió de residus.

La ministra de Medi Ambient ha destacat que amb el conveni amb la Unió Hotelera que es va signar la setmana passada, esperen que el volum d’establiments que optin per un segell d’empresa col·laboradora s’incrementi.