Dissabte 27 d'abril de 2024
|
01:05 H
Blablacar és una companyia líder en els viatges amb cotxe compartit.
Blablacar és una companyia líder en els viatges amb cotxe compartit. (Foto: Blablacar)
Empresa

Blablacar fa una oferta per comprar la companyia d'autobusos Ouibus

Andorra la Vella

La plataforma de cotxe compartit Blablacar ha anunciat que ha fet una oferta d'adquisició per Ouibus, filial de la societat de ferrocarrils estatals francesos SNCF que opera serveis d'autocars a Europa, i una nova ronda d'inversió per 101 milions d'euros. En aquesta nova ronda d'inversió intervé SNCF i anteriors inversors de Blablacar, ha informat aquesta última empresa en un comunicat.

Amb la compra d'Ouibus, que opera autobusos en 300 destinacions europees, Blablacar ampliarà la seva oferta de cotxe compartit en alguns dels països en els quals opera amb autobusos i permetrà combinar aquestes dues opcions de viatges.

La plataforma espera arribar a una oferta creuada que enriqueixi l'actual i beneficiï tant als conductors que vulguin compartir els seus viatges com als autobusos que publiquin els seus trajectes a la plataforma. SNCF i Blablacar connectaran viatges compartits i autobusos amb trens de l'empresa de ferrocarrils francesos. La comunitat de viatges compartits de llarga distància de Blablacar té més de 65 milions d'usuaris en els 22 països on opera. Ouibus connecta regularment 300 de les ciutats més importants de França i Blablacar més de 30.000 localitats.

A Espanya, Ouibus té actualment un acord amb Alsa, amb qui Blablacar vol seguir col·laborant per operar algunes rutes transfrontereres, ha indicat el director general d'Blablacar Espanya, Portugal i Alemanya, Jaime Rodríguez de Santiago. El president d'SNCF, Guillaume Pepy, ha indicat que la seva companyia podrà oferir ara als seus usuaris la possibilitat d'anar des del seu punt de partida fins al seu destí final.

Notícies relacionades