Interior de la botiga Granier al Pas de la Casa. (Foto: Granier)
Empresa

La cadena Granier entra al mercat d'Andorra de la mà d'Hiper Pas

Espera augmentar fins un 15% la seva facturació internacional

La cadena de forns Granier ha arribat a un acord amb el grup Hiper Pas per introduir-se al mercat andorrà, on obrirà un establiment al Pas de la Casa i situarà punts de venda en supermercats del país, amb la qual cosa espera augmentar un 15% la seva facturació internacional. Segons ha informat aquest dimarts Granier, l'acord s'articula sota la fórmula de franquícia en exclusiva per a aquest territori i el seu fundador els considera una "magnífica oportunitat" per entrar en aquest mercat i introduir-se en una important àrea d'influència del mercat francès.

La facturació de la divisió internacional va ser de 7,3 milions d'euros el 2017, amb una facturació total de 47 milions d'euros. Hiper Pas és una empresa familiar andorrana que disposa de divuit establiments i una central de compres pròpia, tretze supermercats i quatre comerços especialitzats repartits en diversos punts d'Andorra. L'empresa Granier té previst acabar l'any amb vint establiments a l'estranger.

El primer local de Granier a Andorra estarà on fins ara hi havia el Croissant Express del Grup Hiper Pas, que està tancat des de finals del mes d’octubre, per tal de reformar-lo i adequar-lo amb la imatge i la decoració d’aquesta cadena. Quan obri les seves portes com a 'Bakery Coffee', comptarà amb un espai de degustació per a la seva clientela –que s’espera que sigui sobretot local i francesa–, un obrador i un mostrador amb una gran varietat de productes de pa i brioxeria acabats de fer.

La massa de Granier es treballa en els tres obradors centrals que té a Espanya i s'ultracongela en cru per mantenir les seves propietats organolèptiques intactes. Després, es transporta a les més de 350 fleques que la companyia té repartides per tota la geografia espanyola i, internacionalment, als locals de països com els Estats Units, Itàlia, Portugal, el Regne Unit i, properament, també Andorra. Al mateix punt de venda, els forners fermenten durant dotze hores els diferents tipus de pans i realitzen una cocció completa en forns específics que proporcionen una calor homogènia. Es tracta doncs d’un procés que no té res a veure amb el pa congelat cuit prèviament ni amb la cocció de barres de pa congelades.