Dijous 25 d'abril de 2024
|
20:49 H
Representants d'Andorra Telecom a l'estand de la parapública a l'Smart City de Barcelona.
Representants d'Andorra Telecom a l'estand de la parapública a l'Smart City de Barcelona. (Foto: Andorra Telecom)
Empresa

Andorra Telecom presenta a l'Smart City la implantació de la xarxa LoRa

Andorra la Vella

Andorra Telecom presenta a l'Smart City Expo de Barcelona la implantació de la xarxa LoRa d'Internet de les Coses (IoT), per donar resposta a les empreses amb dispositius connectats. La xarxa IoT fa referència a la connexió digital a Internet d’objectes quotidians -des d’electrodomèstics fins robots de fàbriques- que transmeten dades en temps real.

Actualment, la parapública ja està desplegant al centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany la xarxa LoRa, que permet un millor rang de cobertura i penetració. La xarxa LoRa funciona així: els dispositius es connecten directament a una estació base, que està connectada mitjançant Internet a un servidor de xarxa que és qui la coordina i la controla. Les empreses més importants del món ja s'aprofiten del gran ventall de possibilitats que ofereix l'IoT. Carolina Castellanos, cap de projecte d’IoT a Andorra Telecom, explica que "les dades permetran millorar l'operativitat de les empreses, mirar com podem millorar l'experiència amb els seus clients i com poder crear serveis".

L'Smart City Expo, organitzat per Fira de Barcelona, sota el lema ‘Cities to Live in’ posa el focus en el desenvolupament d’iniciatives per a transformar les ciutats en llocs on la vida dels ciutadans sigui millor. Aquesta edició, que té lloc al recinte Gran Via de Fira de Barcelona, preveu superar els 20.000 visitants de més de 120 països. Hi participen vuit empreses andorranes.

Notícies relacionades