La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, en la presentació del maridatge solidari de vins d'altura i cuina andorrana celebrada aquest dimecres. (Foto: M. P.)
La xef de cuina, Clàudia Cornella, i el representant dels cellers, Carles Verdaguer, durant la presentació del maridatge solidari de vins d'altura i cuina andorrana celebrada aquest dimecres. (Foto: M. P.)
La consellera de Turisme, Meritxell Teruel, i el representant de Càritas a Sant Julià, Miquel Módico, durant la presentació del maridatge solidari de vins d'altura i cuina andorrana celebrada aquest dimecres. (Foto: M. P.)
Un moment de la presentació del maridatge solidari de vins d'altura i cuina andorrana celebrada aquest dimecres. (Foto: M. P.)
Innovació

Maridatge solidari de vins i cuina per promocionar els cellers andorrans

L'entrada té un preu de 50 euros i la meitat dels ingressos es destinaran a Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria i els cellers de la parròquia han organitzat un maridatge solidari de vins d'altura i cuina andorrana amb l'objectiu de donar a conèixer i promocionar els cellers de la parròquia i la gastronomia nacional i, a més, realitzar una acció solidària. L'entrada té un preu de 50 euros i la meitat dels ingressos es destinaran a Càritas parroquial de Sant Julià de Lòria. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 22 de novembre a les 20.30 hores a l'envalat del Prat Nou i tindrà un aforament de 150 persones.

Tal com ha confirmat la consellera de Turisme, Meritxell Teruel, aquest maridatge consistirà en un sopar amb un menú degustació, preparat per xefs del país i acompanyat per un tast d'embotits, un altre de formatges i diferents postres locals. A més, Teruel ha informat que en edicions passades i per aquestes dates se celebrava la trobada de microproductors de vi que, en aquesta ocasió, passarà a celebrar-se en la primavera del 2019. Tot i això, i després que la conselleria hagi parlat amb els cellers, han decidit celebrar aquest maridatge per a promocionar-los i "no perdre el fil".

La presentació de l'acte també ha comptat amb la participació del representant dels cellers, Carles Verdaguer, que ha confirmat l'assistència de dues enòlogues que seran les encarregades de fer les introduccions dels vins i explicar als assistents la fitxa tècnica de cada un d'ells. D'altra banda, la xef Clàudia Coma ha manifestat la satisfacció que suposa per als cuiners poder treballar amb vins originaris del país i que maridaran amb cuina de primavera i tardor.

Per últim, el representant de Càritas Sant Julià, Miquel Módico, ha agraït que la meitat dels ingressos vagin destinats a l'associació, ja que el flux total de beneficis d'enguany se situa actualment sobre un 10% menys respecte al 2017.

Adaptació dels refugiats

En aquest sentit, Módico ha parlat sobre l'estat actual en el qual es troben els refugiats que van arribar a Andorra a finals d'octubre i ha manifestat que encara es troben "en un procés d'adaptació". A més, ha confirmat que des del Govern ja s'estan cobrint dificultats com la seva ocupació laboral que gairebé està solucionada. L'idioma, per tant, és un element en el qual estan treballant, ja que tan sols parlen "una mica d'anglès" i en el dia a dia s'entenen gràcies a un traductor d'àrab.