Dijous 25 d'abril de 2024
|
23:35 H
Vista aèria de la instal·lació fotovoltaica de l'Aldosa.
Vista aèria de la instal·lació fotovoltaica de l'Aldosa. (Foto: Nord Andorrà)
Consum

Inaugurada la instal·lació fotovoltaica més gran d'Andorra

La Massana

La instal·lació fotovoltaica més gran d'Andorra s'ha inaugurat aquest dijous a la coberta de l'escola Àgora a l'Aldosa, a la parròquia de la Massana. La companyia elèctrica Nord Andorrà va signar un acord amb Àgora International School Andorra (societat Col·legi dels Pirineus, SA) per a la construcció i explotació de la planta de producció solar fotovoltaica al llosat de l'edifici de l’escola, propietat del comú de la Massana i situat a l’Aldosa. Aquest acord se suma a les millores que Agora Internacional està realitzant actualment a l’escola i gaudeix també del vistiplau del comú de la Massana, remarcant així el seu compromís amb el medi ambient. La instal·lació tindrà una potència de 420kW i es convertirà en la planta solar més gran d’Andorra per davant dels 175kW de l'Estació Nacional d’Autobusos.

L’empresa contractada per realitzar aquestes feines ha estat EnErGi, empresa andorrana especialitzada en productes i serveis d'enginyeria. S’estan instal·lant 1.320 panells solars per ocupar 2.524 metres quadrats de superfície que són els que té la coberta. La producció anual serà de 480.00kWh, l'equivalent, aproximadament, al consum de 150 llars.

Nord Andorrà és explotadora i gestora d’una instal·lació de plaques fotovoltaiques de 80 kW a la Caubella (a l’estació d’esquí de Pal) i d’una de 20 kW al seu magatzem situat a la Massana. La societat també posa en relleu que, conjuntament amb la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria, també és membre de PERSA, empresa explotadora de la minicentral hidràulica d’Arcalís.

Durant l'acte d'inauguració, el cònsol major de la Massana David Baró ha apuntat la possibilitat de posar en marxa el primer parc solar d'Andorra que s'afegiria a les instal·lacions fotovoltaiques que hi ha a la Caubella i a la nau industrial la Serradora. L'objectiu és que pugui estar en marxa l'any vinent. Abans, però, cal decidir la ubicació, que seria en uns terrenys de propietat comunal.

Notícies relacionades