La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, durant la presentació de les subvencions el mes de setembre passat. (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

Tanquen l’admissió de sol·licituds de les subvencions Actua Empresa en exhaurir-se els 190.000 euros previstos

Des del 20 de setembre s'han recollit 118 peticions

L'admissió de sol·licituds de les subvencions Actua Empresa per a les petites i mitjanes empreses s'ha tancat perquè s'han exhaurit els 190.000 euros previstos. La convocatòria es va obrir el 20 de setembre i s'han rebut 118 peticions. S'han distribuït 90.000 euros, d’ells 161.500 són per a les empreses que facturin fins a 350.000 euros i 28.500 per a les que ho facin entre 350.000 i 1.500.000 euros. L’import màxim per beneficiari és de 6.000 euros o fins un màxim del 80% del cost dels serveis contractats. Cal tenir en compte que el 85% de les empreses andorranes facturen menys de 350.000 euros.

Hi ha tres modalitats d’ajuts: els serveis d’innovació, la internacionalització i l’optimització empresarial. En matèria d’innovació s’inclouen els estudis especialitzats sobre noves línies de negoci o la recerca tecnològica. Pel que fa a la internacionalització hi ha l’assessorament en transaccions comercials internacionals o la participació en fires internacionals relacionades amb l’activitat de les empreses. Finalment i en referència a l’optimització empresarial es fa esment a la subcontractació de perfils d’‘export manager’ o d’'innovation manager’. I el disseny o posicionament web orientat al comerç electrònic.

L’objectiu, segons va explicar la directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, "és donar suport a la transformació de l’empresa andorrana cap a una empresa d’alt valor afegit, innovadora i competitiva, ben posicionada per fer front als reptes i aprofitar les oportunitats del mercat internacional". La dotació aplicada a serveis retroactius no superarà el 20% del total de la dotació del programa. Es consideren serveis retroactius els serveis que, complint tots i cadascun dels requeriments establerts per aquest programa, han estat contractats abans de la publicació de la seva convocatòria i dins de l’any 2018.