El president de la CEA, Gerard Cadena, acompanyat del president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La CEA comparteix el neguit empresarial per l'enquesta econòmica

Considera que genera un increment de feina i que algunes dades ja queden recollides al registre mercantil

Andorra la Vella.- La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) comparteix, en un comunicat, el neguit expressat pels empresaris sobre l''Enquesta d’Activitats Econòmiques de les Empreses’ que impulsa el departament d’Estadística, i que s’adreça aleatòriament a 1.600 empreses del país. Aquesta enquesta, de caire anual, és d’obligat compliment i proporciona informació periòdica sobre un conjunt de variables relacionades amb l’activitat econòmica de les empreses del Principat i en permetrà veure l’evolució en el temps.

Aquesta important tasca de recollida de dades –tot i necessària– genera un increment de feina a les empreses que l’han de respondre. En la darrera reunió del Comitè Andorrà d’Estadística, la CEA ja va deixar constància del fet que en aquesta enquesta es demana més informació de la que moltes empreses lliuren al registre i que, per tant, genera una càrrega suplementària per a les empreses que han estat requerides a formalitzar el qüestionari. De la mateixa manera, la CEA, i també la Cambra de Comerç, són conscients que una part de les dades que es demanen en aquesta enquesta ja queden recollides en els comptes anuals presentats per les empreses al registre mercantil.

El Comitè Andorrà d’Estadística, davant les puntualitzacions de la CEA i de la Cambra, va decidir que revisaria l’enquesta per valorar quina és la informació de què es disposa prèviament i que no caldria tornar a adjuntar. El comitè encara no ha fet pública la seva resposta.

La CEA, així com els membres del Comitè Andorrà d’Estadística, refermen el seu compromís en la recerca de solucions per tal de millorar i facilitar la confecció d’aquesta enquesta en un futur. Són conscients de la importància de disposar d’informació fidedigna que permeti desenvolupar accions concretes en el marc de les activitats econòmiques de les empreses, i creuen que aquesta tasca s’ha de facilitar al màxim.