Una de les peces que han construït els alumnes del Sant Ermengol. (Foto: B. N.)
Dos dels alumnes del Sant Ermengol amb una de les peces. (Foto: B. N.)
Dos alumnes treballen amb un ordinador per preparar la participació de la Lego League. (Foto: B. N.)
Empresa

El Sant Ermengol s'incorpora a la Micro First Lego League, que comptarà amb sis escoles

L'exploració de l'espai serà el tema de la cinquena edició

Escaldes-Engordany.- El Prat del Roure d'Escaldes-Engordany acollirà el 19 de desembre la cinquena edició de la Micro First Lego League amb més centres escolars i més equips inscrits. La gran novetat d’aquest any és la incorporació del col·legi Sant Ermengol que presentarà dos equips propis a aquest esdeveniment, i que se suma als col·legis Janer i Sagrada Família i els tres centres de segona ensenyança de l’escola andorrana. Precisament les instal·lacions del col·legi Sant Ermengol han acollit aquest dilluns la roda de premsa de presentació de la Micro First Lego League. La professora d'informàtica d'aquesta escola, Maria Gilabert, ha valorat molt positivament l'experiència que fomenta el treball en equip.

Des d'Andorra Telecom organitzen l’edició andorrana d’aquesta competició internacional de robòtica que permet despertar l’interès dels joves per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques. Carles Casadevall, portaveu d’Andorra Telecom, ha valorat de manera molt positiva la incorporació de nous centres en cada edició. “El torneig està totalment consolidat. Cada any comptem amb més centres i equips, però el més important no és la vessant competitiva sinó que cada any són més els infants i adolescents que s’interessen per la robòtica i la ciència, un coneixement que com a companyia i com a país hem d’impulsar”. En total hi participaran dotze equips, dos més que en la passada edició. Això ha obligat l’organització a modificar el desenvolupament de les proves.

Així, l’escenari del Prat del Roure acollirà quatre taulells de competició, en lloc dels dos habituals, que acolliran les demostracions dels equips de manera simultània. La Micro First Lego League va més enllà de la construcció i programació d’un robot per executar un repte, que aquest any s’ha anomenat Into Orbit i gira al voltant de l’exploració de l’espai. Els equips han de presentar un projecte científic i un projecte de valors, que seran avaluats per un jurat específic. La competició, que és oberta al públic, començarà a les 17 hores.

Nova oferta de fibra òptica

El portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, s'ha referit també a la nova oferta de fibra òptica que va entrar en vigor l'1 de desembre. Casadevall ha explicat que "està funcionant molt bé pel que fa a les altes de mòbil i en l'Internet a 700 megues perquè ja hem rebut més de 200 peticions d'alta de nous clients".