El directiu i el president de la CEA, Pere Augé i Gerard Cadena respectivament, en un acte amb el ministre d'Economia, Innovació i Competitivitat, Gilbert Saboya. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La CEA i la Unió Hotelera confirmen la voluntat de continuar treballant juntes

La majoria d'hotelers volen seguir afiliats i una solució podria ser l'adhesió individual

Andorra la Vella.- La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i la Unió Hotelera (UHA) reiteren la voluntat de caminar plegades, segons un comunicat emès aquest dijous per la patronal presidida per Gerard Cadena. Segons aquest comunicat, l’escenificació de dimecres, amb la sortida dels hotelers de la patronal, no és més que un pas endavant en la recerca d’una fórmula que permeti un nou encaix satisfactori per a totes dues bandes.

Aquest problema ja es va plantejar l’any 2012, i amb l’arribada de la nova junta, ha tornat a posar-se sobre la taula. La situació és clara: la Unió Hotelera vol continuar formant part de la CEA, i ha demanat a la nova junta directiva trobar un encaix dins la seva recent reestructuració amb la intenció que tothom se senti beneficiat amb aquesta aliança estratègica.

Des de la CEA afirmen –perquè així els hi han fet saber segons el comunicat– que la major part dels hotelers volen continuar afiliats i per aquest motiu es treballa sobre diversos escenaris alternatius, un dels quals podria ser l’afiliació individual dels establiments hotelers. Amb la decisió presa dimecres per la UHA, totes dues parts podran pactar amb major llibertat de moviments en les reunions setmanals previstes amb el convenciment que tot plegat reforçarà la tasca i el paper de la CEA en la defensa dels interessos de l’empresariat andorrà.