El cònsol major d'Encamp, Jordi Torres, i el conseller Jordi Rogel en la roda de premsa posterior al consell de comú. (Foto: T. N.)
Sector públic

Revelats els eixos del Pla director de dinamització econòmica d'Encamp

L'estudi proposa diferents mesures per al centre de la parròquia i el Pas de la Casa

Encamp.- Durant la sessió de comú d'aquest dijous a Encamp els consellers han aprovat el nou Pla director de dinamització econòmica d'Encamp, un treball que marcarà els eixos a seguir en els propers anys per revitalitzar la parròquia i que tots els grups polítics s'han compromès a tirar endavant independentment del color que guanyi les pròximes eleccions comunals.

L'objectiu del Pla director era elaborar una anàlisi i una diagnosi de la situació actual de la parròquia per tal d'orientar actuacions i, alhora, ser una eina clau en la presa de decisions. L'estudi ha dividit la parròquia en dos eixos d'actuació. Per una banda Encamp, on parla de potenciar l'entorn residencial, amb un pla d'embelliment i d'habitatge per Encamp, ordenar el paisatge i revalorar els nuclis antics, tant per la ciutadania i com per tenir un atractiu turístic. Per altra banda el Pas de la Casa, on també es busca reordenar el paisatge i, a més, es vol tenir un Pas de la Casa d'alçada, no només del nivell del mar sinó també per donar-li una empenta i millorar la seva imatge a nivell turístic i a nivell de la ciutadania.

Un cop els consellers han tingut el pla a les mans, el següent pas, segons el conseller Jordi Rogel, és "parlar en comissions de les accions que es duran a terme", marcant les prioritats i les actuacions que es faran al 2019. "Volem que s'impliqui tothom", ha explicat el conseller, deixant palès que el paper dels comerciants de la parròquia és important per crear un comerç de proximitat de qualitat.

Els grups en la minoria també han votat favorablement, destacant la importància del projecte perquè serveix per "conèixer la realitat d'Encamp i el Pas de la Casa", ha explicat la consellera de L'A, Maribel Lafoz, que ha reconegut el valor del treball de camp que s'ha fet i que ha servit per "fer una fotografia que mostra els punts forts i febles" dels dos nuclis de població.