El supermercat Mercadona de la Seu d'Urgell tanca durant tres setmanes. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El Mercadona de la Seu d'Urgell tanca fins el 28 de gener

Es fan obres per aplicar el nou model de botiga eficient

La Seu d'Urgell.- El supermercat Mercadona de la Seu tanca aquest dilluns per fer les obres que l'han de convertir en una botiga eficient. La reobertura es farà el dilluns dia 28 d'aquest mateix mes. Aquesta nova generació de supermercat té un disseny totalment renovat respecte del model anterior de botiga amb nous colors i materials, tant en la façana exterior d'accés al supermercat com en la distribució de les diferents seccions. Així mateix, aposta per amplis espais diàfans que faciliten l'entrada de llum natural i colors càlids en la delimitació dels diferents ambients.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa Mercadona s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. A la botiga també hi ha zones comunes perquè els empleats disfruten d'una major comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies i còmodes.

A més, aquesta nova botiga eficient de Mercadona està completament connectada tecnològicament, per mitjà de la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga. Tot facilita l'autogestió de cada supermercat i agilita els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius es troben, entre altres, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substituïxen el paper per a fer gestions administratives. Tot això permet optimitzar els processos i conèixer la gestió de la botiga en temps real, la qual cosa facilita la presa de decisions i contribueix a una major agilitat, especialment, en la gestió dels productes frescos.

En l'àmbit mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, a causa de la millora de l'aïllament tèrmic i acústic, i optimitza els materials i el grossor de les parets i els sostres, i amb nous congeladors de cofre més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, té un sistema d'il·luminació led automatitzat que es regula segons les zones i els moments del dia, per a una gestió energètica molt més eficient.