El primer Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra s'ha inaugurat aquest dimarts a Escaldes-Engordany. (Foto: B. N.)
El ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha inaugurat el primer Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra. (Foto: B. N.)
Innovació

Trobada d'experts per dissenyar reptes d'innovació

El primer Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra posa en comú diversos projectes internacionals

Escaldes-Engordany.- El primer Open Innovation Challenge for a Smart and Sustainable Andorra té l'objectiu de dissenyar diversos reptes d'innovació oberta per a una Andorra intel·ligent i sostenible. Les jornades consisteixen en un conjunt de presentacions temàtiques sobre els projectes i les iniciatives dels diferents col·laboradors de la xarxa que són experts de ciutats com Barcelona, Boston, Hamburg, Hèlsinki, Taipei, Lyon o Tolosa.

També tenen lloc sessions de treball per identificar diversos reptes en matèria d’energia i urbanisme, mobilitat, turisme i comerç, i dissenyar dinàmiques per involucrar a curt termini a la ciutadania i les empreses del país. Empresaris i investigadors andorrans tenen un paper actiu destacat en aquestes reunions. El ministre d'Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha explicat que "s'identifiquen projectes concrets que es posen en comú" i ha subratllat que "és una gran oportunitat d'accedir al talent ja que hi ha importants experts internacionals". Els representants d’Actua Innovació i altres col·laboradors andorrans treballen amb experts d’Alemanya, Espanya, els Estats Units, Finlàndia, França i Taiwan.

L'acte d'obertura d'aquest dimarts a la sala del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany ha comptat amb la presència de l'ambaixadora de França, Jocelyne Caballero, i del d'Espanya, Àngel Ros. A la trobada hi participen 150 persones, 30 d'elles procedents de l'estranger.