Una visitant fent una enquesta de satisfacció. (Foto: Andorra Turisme)
Turisme

Andorra participa en una prova pilot internacional de valoració de satisfacció dels usuaris

City Índex és un indicador de satisfacció que qualifica els serveis oferts i que es llançarà en l'àmbit mundial al 2020

Andorra la Vella.- Andorra està participant aquest primer semestre de l'any en una prova pilot internacional per mesurar la satisfacció dels usuaris. De moment s'està desenvolupant al Principat i Espanya, però posteriorment s'estendrà a diferents països d'Amèrica i d'Europa i, en un tercer estadi, arreu del món.

La prova pilot servirà per calcular el City Índex, informa Andorra Turisme, un indicador de satisfacció que qualifica els serveis oferts i que es llançarà en l'àmbit mundial al 2020.

Aquest índex mesura diàriament la satisfacció percebuda pels residents i visitants respecte als serveis, mitjançant uns dispositius situats als principals punts d'interès turístic del país i als serveis d'atenció al ciutadà.

Per a desenvolupar la prova pilot, s'instal·laran els propers dies deu terminals en diferents punts d'Andorra per mesurar aquesta qualitat del servei i percepció de l'usuari. Estaran operatius a partir de l'1 de febrer i fins el 31 de juliol.

Un cop finalitzada la prova pilot, que no suposa cap cost per al país, s'analitzaran les dades per extreure aquest nou indicador, i que permetrà conèixer quin posicionament té Andorra respecte a la resta de destinacions turístiques.