El directiu de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), David Fraissinet (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La CEA referma l'aliança estratègica amb la Cimera Iberoamericana

Dos directius de la patronal s'han reunit per establir les bases del treball dels propers mesos

Andorra la Vella.- La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) referma l'aliança estratègica amb la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) i el Consell Empresarial Iberoamericà (CEIB) en l'organització del Fòrum Empresarial de la Cimera Iberoamericana 2020. Els directius de la CEA, Montserrat Ronchera i David Fraissinet, s'hi han reunit a Madrid per establir les bases del treball dels propers mesos.

La decisió d'organitzar el fòrum es va adoptar a la Antigua (Guatemala) en el decurs de la dotzena reunió empresarial que va comptar, per primer cop, amb la participació de la CEA i la Cambra de Comerç. Hi van prendre part més de 700 representants de vint països els quals van defensar la integració econòmica com un dels principals antídots per enfrontar els populismes i les polítiques proteccionistes impulsades per algunes potències mundials com els Estats Units o el Brasil.

El president de la CEA, Gerard Cadena, ha destacat l’oportunitat i el repte que representa per a Andorra organitzar el Fòrum Empresarial en el marc de la Cimera el 2020. La CEA assumirà la presidència el juny del 2019, en un acte que es durà a terme a Madrid. Per la seva part, el president de la CCIS, Miquel Armengol, ha afirmat que acollir un esdeveniment com la Trobada Empresarial Iberoamericana en el marc de la cimera de caps d’Estat i de govern ofereix una possibilitat única de visibilitat per a Andorra.