Un moment de la inauguració de Fitur aquest dimecres. (Foto: EFE / Chema Moya)
Estand d'Andorra a Fitur. (Foto: Andorra Turisme)
Turisme

Fitur torna a batre rècords amb 886 expositors

Hi ha 10.487 empreses de 165 països, entre ells Andorra

Madrid.- Aquest dimecres comença la 39 edició de Fitur, la fira de turisme d'Espanya i una de les més grans del món, que tornarà a batre rècords i que mantindrà obertes les seves portes fins diumenge a Ifema Madrid. Amb la República Dominicana com a país convidat, el certamen acull aquest any a 886 expositors, un 8,3% més que l'any passat, amb 10.487 empreses de 165 països. La presència espanyola augmenta un 6% i l'estrangera, que ja representa el 55% de la quota de participació a Fitur, ho fa un 11%. La fira incorpora enguany una desena de nous països amb representacions oficials, entre ells Finlàndia, Djibuti, Sèrbia i Sierra Leone. La presència de l'Àfrica creix un 15% i la d'Europa un 13%. Andorra hi té una àmplia representació al pavelló quatre.

En total, aquesta edició ocupa 67.495 metres quadrats, un 2,5% més que el 2017, distribuïts en nou pavellons. L'organització espera que la fira tingui un impacte econòmic de 325 milions d'euros, per sobre dels 250 milions que va registrar el 2017. La xifra de visitants es mourà a l'entorn dels 250.000 amb què va tancar la passada edició.

El president d'Ifema, Clemente González Soler, ha assenyalat en la presentació de la fira que aquesta 39a edició serà "una edició rècord i es convertirà en la fira més internacional de les celebrades fins ara. Fitur es consolida com una de les tres primerias fires del món i com clarament líder en el món llatinoamericà", segons el responsable d'Ifema. Aquest any, la fira tornarà a tenir festivals i espais paral·lels dedicats a temes com el turisme sanitari i el turisme gai, o el cinema. Si el 2018 va ser la fira de la tecnologia, amb la implantació del 5G, enguany cobrarà força importància la sostenibilitat. Així, entre les novetats més importants destaca la creació de l'observatori Fitur Next, un projecte a tres anys que tindrà com a objectiu identificar les tendències del futur del sector turístic i projectar aquelles pautes que generin un impacte positiu tant en l'àmbit econòmic, com en el cultural, social i mediambiental. "Som conscients del que significa Fitur per donar resposta a les necessitats d'aquest sector per al nostre país i l'economia global", ha explicat González.