Jesús Gascón, director de l'Agència Tributària espanyola. (Foto: EFE)
Internacional

Els contribuents espanyols que tinguin comptes a l'estranger rebran una alerta perquè els declarin

L'Agència Tributària del país veí farà servir aquesta informació per iniciar activitats de control

Madrid.- L'Agència Tributària espanyola enviarà en la propera campanya de la renda alertes als afectats perquè informin dels seus comptes en altres països, amb la idea que els que no ho hagin fet "arribin a la conclusió" que l'han de declarar. Així ho ha anunciat aquest dimecres el director general de l'Agència Estatal d'Administració Tributària, Jesús Gascón, que ha explicat que aquesta informació també es farà servir per iniciar activitats de control.

No obstant això, la idea principal és informar al contribuent que un altre país ha informat a l'Agència Tributària que té algun compte obert allà i fomentar així un compliment voluntari que en principi no tindria conseqüències sancionadores, ha explicat Gascón durant unes jornades sobre fiscalitat empresarial organitzades per la Comunitat Global de Directius APD. "En els procediments sancionadors nosaltres som molt prudents", ha dit, després d'aclarir que encara cal depurar la informació rebuda, el volum és "brutal", amb gairebé un milió i mig de registres (comptes bancaris), i difícil de processar.

L'Agència Tributària també enviarà avisos relatius a arrendaments turístics perquè des de gener s'està presentat la nova declaració que han de presentar les plataformes, cosa que serà una font d'informació important. "Estem analitzant quins avisos més podem posar en marxa (de cara a la propera campanya de la renda) perquè entenem que és bo per al ciutadà", ha afegit.