Huawei presentarà un mòbil 5G a Barcelona el mes de juny. (Foto: Huawei)
Empresa

Huawei confirma que presentarà un mòbil plegable amb 5G en l'MWC 2019

El seu preu estarà per sobre dels 1.000 euros

Pequín.- La companyia tecnològica xinesa Huawei ha confirmat aquest dijous que presentarà el seu primer telèfon intel·ligent amb capacitat per operar amb xarxes de cinquena generació (5G) en el proper Mobile World Congress (MWC) de Barcelona. El conseller delegat del grup de negocis de consum d'Huawei, Richard Yu, ha fet oficial la notícia, que ja es rumorejava en publicacions especialitzades, en una presentació celebrada a Pequín.

Ha explicat que comptarà amb pantalla plegable –una tendència a la qual semblen apuntar les principals companyies del sector– i que el seu preu estarà per sobre dels 1.000 euros (1.135 dòlars). No obstant això, Huawei també llançarà en el futur altres mòbils amb capacitat 5G per sota d'aquest preu. La companyia ha anunciat també que la data de comercialització prevista per al seu primer mòbil 5G és el proper mes de juny. Yu ha assegurat que la seva empresa li porta "molt avantatge" a les seves competidores en tecnologia 5G i va predir que aquest tipus de xarxes estaran a punt "com a molt aviat, al març o abril".

La companyia ha presentat diverses innovacions com el Balong 5000, del qual asseguren que és el mòdem 5G més potent del món malgrat la seva grandària, "més petit que una ungla". Huawei, que tracta d'abanderar la introducció de les xarxes 5G, ha indicat que ja compta amb més de 30 contractes en l'àmbit internacional, divuit d'ells a Europa.

De fet, el president de la secció de productes 5G d'Huawei, Yang Chaobin, ha comentat: "Ja estem desplegant la xarxa 5G a Barcelona, ​​i crec que quan visiteu la ciutat podreu comprovar l'experiència per vosaltres mateixos". Entre les millores que promet el 5G d'Huawei destaca que la velocitat de connexió multiplica per 100 a la de les xarxes de quarta generació i que la latència podria reduir-se a menys d'un mil·lisegon. Així doncs, les xarxes 5G podrien aplicar-se a cirurgies remotes –ja s'han realitzat proves amb èxit en operacions a animals–, treball amb robots en entorns perillosos per als humans o jocs en el núvol.

"El 5G va arribar, és una era de connectivitat ubiqua", ha manifestat Yu, qui ha afegit que la inversió en investigació i desenvolupament d'Huawei ha arribat als 11.300 milions d'euros (12.834.000 de dòlars) el 2017, només per darrere de Samsung, Alphabet –la matriu de Google–, Volkswagen o Microsoft.