Tinder ha estat multada amb 20 milions d'euros. (Foto: Tinder)
Empresa

Multa milionària a Tinder per discriminar majors de 30 anys

La companyia ha arribat a un acord extrajudicial amb 230.000 usuaris als EUA que van presentar una demanda

Tinder haurà de pagar 23 milions de dòlars (uns 20 milions d'euros) a uns 230.000 nord-americans majors de 30 anys als quals va cobrar més per un servei 'premium', segons informa el diari britànic The Telegraph. El mitjà assegura que la plataforma de cites va discriminar els usuaris majors de 30 anys perquè els va fer pagar el doble pel servei 'premium' conegut com a Tinder Plus. Les tarifes d'aquest servei tenen un cost de 9,99 euros per als menors de trenta anys i, en canvi, pugen fins als 19,99 euros per als usuaris que superen els trenta.

Segons la companyia, aquesta diferència es deu a la intenció d'adaptar els preus a les butxaques dels més joves, sovint amb un nivell adquisitiu menor. Tanmateix, el Tribunal de Califòrnia (els Estats Units) ha rebutjat aquesta versió i ha sentenciat que aquest model de preus discrimina els usuaris majors de 30 anys.

A més de la multa, l'apliació també ha accedit a fer una compensació per als usuaris. Els demandants rebran com a contrapartida 50 Super Likes, una opció que ofereix Tinder per mostrar un interès important cap a algú. En condicions normals, valdrien uns 50 dòlars. A més, també poden optar a un reemborsament de 25 dòlars, una subscripció per un mes als serveis de pagament o bé el valor equivalent en Super Likes. Tinder també s'ha compromès a deixar de cobrar aquesta tarifa als seus usuaris de més de 30 anys.

El Super Like és una funció de Tinder que un usuari utilitza quan vol indicar que una persona li agrada molt. Segons els responsables de l'aplicació, presenta innombrables beneficis als qui fan servir l'opció. Així, ha demostrat que la possibilitat d'establir una relació es triplica quan es fa servir la funció.