Dijous 25 d'abril de 2024
|
23:32 H
Un tren AVE de la companyia Renfe.
Un tren AVE de la companyia Renfe. (Foto: Renfe)
Empresa

L'AVE Madrid-Barcelona tindrà wifi a bord abans del mes d'abril

Andorra la Vella

Renfe preveu començar a oferir wifi –servei de connexió sense fil a internet– a bord dels trens que cobreixen el trajecte AVE Madrid-Barcelona abans del proper mes d'abril, segons ha informat el president de la companyia, Isaías Táboas. "Esperem tenir a punt el wifi en aquesta línia abans de Sant Jordi, el 23 d'abril", ha indicat Táboas. L'AVE entre Madrid i Barcelona és un mitjà de transport molt utilitzat pels andorrans que s'han de traslladar a Madrid i que viatgen des de l'estació de Lleida-Pirineus.

D'aquesta manera, Renfe estendrà aquest servei a l'AVE amb més demanda de viatgers, que presta en competència amb el pont aeri i el corredor amb més demanda de passatgers de l'estat espanyol. L'operadora disposa de connexió wifi a l'AVE a Sevilla, el corredor en el qual va començar a oferir aquest servei el desembre del 2016. Un any després, a principis del 2017, ho va ampliar a l'AVE a València, i el gener del 2018 va començar a oferir-lo a l'AVE a Màlaga.

Renfe ofereix wifi a bord a través de la plataforma 'PlayRenfe', que contempla dos tipus de connexions, una bàsica i una altra 'premium'. Aquesta última permet accedir a una plataforma amb diferents continguts d'informació i entreteniment –llibres, pel·lícules o llibres, entre d'altres–, i fins i tot a retransmissions televisives en directe, com poden ser partits de futbol. El cost de la connexió wifi a bord de l'AVE per al viatger és d'entre 2 i 4 euros per trajecte, si bé la connexió és gratuïta per a l'opció bàsica si el viatger s'inscriu al programa de fidelització '+Renfe' de la companyia i per a passatgers de la classe preferent.

Renfe assegura que el seu servei wifi és el més ampli dels quals ofereixen les diferents operadores ferroviàries a tot el món. Amb la seva proposta vol atendre una demanda dels viatgers de l'AVE, un servei que transporta uns 22 milions de passatgers a l'any. L'operadora està implantant el servei de connexió a internet als seus trens en virtut del contracte que va adjudicar per concurs públic a Telefònica l'octubre del 2015 per 148,63 milions d'euros.

Notícies relacionades