El conseller general d'Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carles Naudi, abans d'una sessió de Consell General. (Foto: M. M.)
Sector públic

Les adjudicacions superiors a 7.500 euros s’hauran de publicar al BOPA

Acceptada l'esmena presentada pel conseller general Carles Naudi

El conseller d’Unió Laurediana-Independents de la Massana (UL-IM) Carles Naudi celebra que hagi estat acceptada l'esmena que van presentar perquè tota aquella adjudicació a un empresari que sumi més de 7.500 euros a l’any hagi de ser pública. D’aquesta manera, valora que per un principi de “transparència i publicitat” aquestes adjudicacions han de ser publicitades com també les adjudicacions que fa Andorra Telecom i Andorra Turisme. El conseller massanenc valora, a través d’un comunicat, el resultat de la negociació de les esmenes presentades al pressupost en el si de la comissió legislativa de finances i pressupost i, en aquest sentit, també celebra que per primera vegada s’hagi aconseguit que l'Skyrace Comapedrosa rebi una subvenció del Govern de 25.000 euros.

També es valora de manera satisfactòria que s’hagi acceptat augmentar la partida per a polítiques d’igualtat i per al pla oncològic nacional i que la formació per als professors s’hagi incrementat amb 20.000 euros. A més, Naudi ha destacat que per segon any consecutiu la proposta dels consellers lauredians i massanencs de fer un estudi per analitzar la viabilitat econòmica d’un circuit d’entrenament de motociclisme hagi rebut el suport de la majoria i del conseller d’SDP, i espera que finalment aquest any aquest anàlisi pugui ser una realitat.

Lamenta, en canvi, que no hagi prosperat la supressió de la taxa que el Govern vol fer pagar a totes les persones que facin la presentació de comptes de forma presencial. De la mateixa manera, també destaca que no s’hagi acceptat les esmenes que havien presentat per dotar de més pressupost tot allò referent a l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquest sentit, el conseller fa èmfasi en el fet que “lamentablement el grup parlamentari que dona suport al Govern, creu que les dotacions són suficients”. També critica que DA no hagi donat suport “per enèsima vegada” a la proposta per donar un ús a l’edifici anomenat Casa Parramon i ubicat a la Massana. En aquest cas, s’havia proposat que en aquest immoble es fessin habitatges per a aquelles persones que més ho necessitin.

Tampoc ha triomfat la proposta d’ampliar la voravia a la zona del cementiri de Sant Julià de Lòria. No han tingut tampoc acceptació que s'instal·li una barrera amb màquina de tiquets a l’aparcament exterior del Consell General amb la intenció que pogués ser d’ús públic.