La trobada celebrada aquest dimecres. (Foto: ACHAV)
Iniciatives

Els comerciants del Centre Històric volen impulsar la restauració durant els congressos

L'associació s'ha reunit aquest dimecres amb una vintena de professionals del sector, que han rebut amb “bona predisposició”, segons l'entitat, les propostes que els han presentat

L’Associació de comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella ha convocat aquest dimecres els restauradors de la zona per tal de posar en marxa una nova iniciativa destinada a donar més vitalitat a la restauració i de retruc al comerç del Centre Històric de la capital durant la celebració de congressos. En concret, una vintena llarga de participants van rebre amb “bona predisposició”, segons l'entitat, les propostes impulsades des de l’associació.

Com que el comú promou “intensament” el turisme de congressos a la capital, des de l’associació faran arribar un full de serveis que reculli la fitxa tècnica amb les dades de l’oferta en restauració i hoteleria per tal que es pugui adjuntar al dossier que treballen i promouen des de Promoció Turística. D’aquesta manera, expliquen, els restaurants es podran tenir en compte per donar servei als congressistes. La primera de les accions que tindrà lloc serà de l'1 al 7 de juliol amb el World Rally de cotxes que acollirà 100 vehicles antics i 200 participants. També estan treballant en l’edició d’un passamans que reculli tota l’oferta gastronòmica i un distintiu en PVC per la porta dels establiments adherits, per tal que els congressistes els coneguin i reconeguin.

D'altra banda, l'entitat també ha comunicat als restauradors les activitats d'aquest any 2019, entre les quals recuperar dues iniciatives que ja s’havien fet, anys enrere, com és fer el menú de l’escudella de Sant Antoni, oferint cobert, cafè i postres a aquelles persones que van a menjar escudella a la plaça, o fins i tot un menú alternatiu a l’escudella. Finalment, la reunió ha servit per avançar als associats que el comú traurà a la llum el concurs d’idees per a les terrasses del Centre Històric. “És per aquest motiu –afirma l'entitat– que és molt important que no es facin noves inversions en els locals actuals, ja que amb tota probabilitat, la nova normativa obligarà a fer canvis en el mobiliari i disposició actual”.