Vista exterior de l'hotel La Boticaria. (Foto: La Boticaria)
Empresa

Un fons d'inversió andorrà compra l'hotel La Boticaria sota la gestió de Marriot

La voluntat de la cadena estatunidenca és destinar l'establiment al turisme d'incentius i congressos

Andorra la Vella.- L'hotel de cinc estrelles La Boticaria de Sevilla, tancat des del gener de 2013, tornarà a obrir les seves portes al públic en la primavera del 2020 de la mà de la cadena estatunidenca 'Marriot International'. Segons el diari ABC de Sevilla, l'edifici ha estat adquirit pel fons d'inversió andorrà Emin Capital.

La voluntat de Marriot és destinar aquest hotel al turisme d'incentius i congressos, donada l'amplitud de les seves instal·lacions, que poden arribar a acollir fins a 2.500 persones. L'hotel està ubicat en una parcel·la de 16 hectàrees i té 42.500 metres quadrats construïts. El complex està interconnectat mitjançant galeries subterrànies perquè la plantilla i els proveïdors puguin realitzar les seves tasques sense molestar els clients. A més, disposa de 133 habitacions, quatre piscines cobertes, un circuit d'aigües termals, un heliport, 100 places d'aparcament i un restaurant.

L'immoble, que actualment es troba en bon estat i encara té vigent la llicència d'obertura, hauria de patir algunes reformes per arribar a la qualitat de Marriot. Tot apunta que la cadena estatunidenca li donarà un aire més modern, tot i que preservarà la seva essència andalusa.

El 2014 l'hotel estava valorat en 32 milions d'euros però els deutes amb la Seguretat Social i la càrrega hipotecària ascendien fins als 84 milions d'euros que, majoritàriament, responien a crèdits pendents amb CaixaBank.