Apple ha solucionat el problema de FaceTime. (Foto: EFE)
Empresa

Apple soluciona l'error de FaceTime i torna a activar els grups

Permetia veure i sentir els altres usuaris sense el seu consentiment

Apple ha solucionat el problema de seguretat de la seva aplicació de videotrucades FaceTime, que permetia veure i sentir els altres usuaris sense el seu consentiment, i ha anunciat que distribuirà una actualització de seguretat aquesta setmana amb la qual activarà altra vegada els grups. La vulnerabilitat de FaceTime, localitzada dilluns passat, afectava especialment els grups i permetia veure i sentir els altres usuaris abans que despengessin una trucada a través de la càmera o del micròfon d'un dispositiu d'Apple.

El 'bug' causant del problema de seguretat de la funció FaceTime ja està solucionat als servidors d'Apple, com ha assegurat la companyia a través d'un comunicat. Així mateix, la funció dels grups de l'aplicació, desactivada des que el problema va ser descobert, tornarà a quedar habilitada durant aquesta setmana amb la distribució d'una actualització del 'programari', segons la companyia de Cupertino.

Apple ha demanat disculpes als seus clients afectats per l'error de FaceTime, i ha agraït la seva ajuda a la família Thompson, de Tucson (Estats Units), el fill de 14 anys de la qual havia advertit del problema, i que ja havien avisat a Apple sobre l'existència del 'bug' dies abans de conèixer-se públicament.