El supermercat Dia de la Massana. (Foto: Dia)
Empresa

El principal accionista de Dia fa una OPA per quedar-se la cadena per 296 milions

Els fons luxemburguès LetterOne posa sobre la taula 0,67 euros per acció en metàl·lic

El fons luxemburguès LetterOne, el vehicle inversor de l'empresari rus Mikhaïl Fridman que controla el 29% de Dia, ha llançat la seva batalla final per la cadena de supermercats. El fons ha comunicat a la Comissió del Mercat de Valors espanyola la seva intenció de dur a terme una oferta pública d'adquisició sobre el 100% del capital de la cadena a la qual seguiria una ampliació de capital per 500 milions. Això sí, aquest pla ve amb condicions: entre d'altres, a un acord amb la banca creditora i al fet que no hi hagi una altra ampliació abans que finalitzi l'oferta. És a dir, que l'ampliació prevista per abans de març (que està assegurada) i amb la qual es pretenia assegurar la viabilitat de l'empresa, no es dugui a terme.

En la seva oferta, LetterOne posa sobre la taula 0,67 euros per acció en metàl·lic, fet que suposa una prima del 56% sobre els 0,4293 euros per acció del tancament d'aquest dilluns. No obstant això, aquest preu queda un 82% per sota de les últimes compres que va realitzar el mateix fons a l'octubre de 2018, quan els preus que va pagar "es trobaven en un rang d'entre 3,42 per acció i 3,73 per acció" , segons explica LetterOne en un comunicat. L'acció es dispara un 56% en borsa i aconsegueix el valor de l'oferta presentada per LetterOne.

La cadena acaba de llançar un pla de descomptes permanents que afecta 500 productes d'un total de 2.700 de la seva marca pròpia, amb rebaixes de fins al 30%, i que s'aniran oferint escalonadament fins al maig. Dia té un supermercat a la parròquia de la Massana.