Instal·lacions del Barcelona Tech City. (Foto: Barcelona Tech City)
Internacional

Barcelona està per primer cop entre les 30 grans ciutats tecnològiques del món

La capital catalana entra a la posició 21 del rànquing elaborat per la consultora Savills

Barcelona se situa per primera vegada entre les principals ciutats tecnològiques del món, segons un estudi de la consultora immobiliària internacional Savills que identifica els trenta grans centres d’innovació global. La capital catalana s’ha fet amb la posició 21 d’un rànquing encapçalat per Nova York, San Francisco, Londres, Amsterdam i Boston. L’informe analitza paràmetres que atreuen inversions TIC a les ciutats com ara les infraestructures, l’entorn empresarial, l’estil de vida, la despesa d’allotjament o la mobilitat.

De les ciutats analitzades, Savillls considera que Barcelona és la tercera millor ciutat en dinamisme i benestar, la cinquena en infraestructura de transport orientada a afavorir la mobilitat, citant específicament el sistema de bicis compartides. L’estudi valora la infraestructura de transport de Barcelona, posant l’accent en la introducció de la tecnologia en el Bicing, el sistema de bicis compartides.

Així doncs, segons Savills, Barcelona és una de les ciutats més ben posicionades en l’apartat de benestar i dinamisme, ocupant la tercera posició i només superada per Londres i Berlín, en primer i segon lloc, respectivament. La percepció de la capital catalana com una ciutat dinàmica, abanderada del benestar i qualitat de vida en termes de salut, medi ambient i d’oferta cultural són alguns dels factors que han permès que la ciutat destaqui en aquest llistat.

“Barcelona ha sabut reinventar-se en els últims anys i posicionar-se com un centre de referència pel sector tecnològic del sud d’Europa”, ha assegurat en un comunicat la presidenta i consellera delegada de Savills, Anna Gener. Aquesta atracció per part de grups estrangers a la ciutat es tradueix en noves inversions que també dinamitzen el teixit empresarial local, asseguren des de la consultora.