Un vehicle d'Apple. (Foto: Apple)
Innovació

Els vehicles d'Apple Maps registraran les carreteres d'Andorra

Durant l'abril faran fotografies per crear una aplicació estil Google Street View

La companyia Apple està en ple procés de millora de la seva aplicació Apple Maps, la seva versió pròpia de Google Maps i que serveix com a GPS per circular arreu del món. Evidentment també per Andorra, motiu pel qual ja ha anunciat que vehicles especialitzats circularan pel país durant el mes d'abril "per recopilar dades" i mantenir els mapes "d'alta qualitat i actualitzats". Realitzaran també fotografies per incorporar imatges reals a la seva aplicació, com també fa Google a través d'Street View.

Segons informa la companyia, durant aquest mes de març els seus vehicles circularan per Espanya, i a l'abril es traslladaran també al Principat.

Apple assegura que es compromet a "protegir la privacitat" de les persones i vehicles que puguin ser enregistrades, desenfocant les cares i les matrícules.

En l'actualitat aquesta acció s'està duent a terme, a més d'Espanya i Andorra, als Estats Units, informa Apple a la seva pàgina web.

L'any 2011, els cotxes de Google Street View també van gravar les carreteres i carrers d'Andorra per tal d'introduir-los al seu mapa mundial.