Cartell de les catorzenes Trobades culturals pirinenques, realitzades l’octubre del 2017 a Santa Llocaia (la Cerdanya). (Foto: Arxiu ANA)
Innovació

El llibre 'L'economia muntanyenca al Pirineu' analitza l'activitat ramadera a Andorra i les estacions d'esquí

Es presentarà el proper dia 19 a la la Biblioteca Nacional

La Biblioteca Nacional, a Andorra la Vella, acollirà el proper dia 19 (19 hores) la presentació del llibre 'L’economia muntanyenca al Piri­neu', que recull les ponències presentades a les catorzenes Trobades culturals pirinenques, realitzades l’octubre del 2017 a Santa Llocaia (la Cerdanya), sobre perspectives diferents de les activitats econòmiques històriques i actuals dels territoris pirinencs. La vintena de ponències estan dedicades, entre d’altres, a l’economia ramadera a l’Andorra moderna, les estacions d’esquí com a eina de dinamització econòmica, la indústria del ciment del Berguedà, les estructures sanitàries a la Cerdanya o la colònia minera de la Pinyosa, a Vallmanya (el Conflent).

El llibre ha estat editat amb el suport del ministeri d’Afers Exteriors, de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs Fundació Pública de la Diputació de Lleida, de l'Institut Ramon Muntaner, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la Diputació de Girona.