Seu central d'Andbank Espanya. (Foto: Andbank Espanya)
Sector financer

Andbank Espanya desenvolupa la tecnologia perquè les EAF puguin contractar agents

Ajuda les Empreses d'Assessorament Financer a millorar els sistemes de pagament

Andbank Espanya, entitat especialitzada en banca privada, ha posat a l'abast de les Empreses d'Assessorament Financer (EAF) la tecnologia necessària perquè puguin contractar agents, després que la transposició a Espanya de MiFID II autoritzi a aquestes entitats a que comptin amb els serveis oferts per aquesta figura. D'aquesta manera, la nova tecnologia desenvolupada per Andbank Espanya ajuda a les EAF a millorar els sistemes de pagament als agents al fer-los més detallats i dinàmics.

Aquesta eina també permet segmentar els clients per subgrups i conèixer les retrocessions que es generen per cada agent o per cada grup de clients, així com de manera agregada. A més, les empreses d'assessorament financer poden revisar les variables temporals mitjançant l'incentiu o la modificació dels percentatges de pagament en diferents terminis. Aquest nou servei també facilita que es detallin els sistemes de pagament per classes d'actiu o per productes. Així les coses, l'eina posa a disposició de les EAF una aplicació en format en línia que permet conèixer al detall la informació de les retrocessions generades per cada producte particular o per cada operació.

Aquest desenvolupament es produeix després que el 28 de desembre es publiqués al Butlletí Oficial d'Espanya (BOE) el text definitiu de la transposició de MiFID II a Espanya, en el qual s'autoritza les EAF a contractar els serveis d'agents, però amb certes limitacions. D'aquesta manera, les empreses d'assessorament financer podran designar agents vinculats perquè promocionin i ofereixin el servei de l'entitat, però sense que assessorin directament en matèria d'inversions als clients de la EAF.