Una moneda bitcoin ha arribat a valer fins a 17.500 euros al canvi. (Foto: Bitcoinisle)
Empresa

Una empresa perd l'accés a 120 milions d'euros en criptomonedes dels seus clients

Busca la contrasenya per accedir a un fons de bitcoins que només sabia el seu director general, mort sobtadament a l'Índia

El regulador del mercat de valors del Canadà està investigant la plataforma QuadrigaCX pels possibles danys als seus 115.000 clients, ja que la companyia no pot accedir a 120 milions d'euros en criptomonedes que hi tenien dipositades perquè va morir el seu fundador, Gerald Cotten, i ningú més sabia la contrasenya per accedir-hi.

La companyia va anunciar a mitjans de gener la mort del seu director general i, des d'aleshores ha intentat recuperar l'accés al compte. Mentrestant, ha decidit no operar. QuadrigaXC va emetre un comunicat on explicava la decisió de posar-se sota la protecció de fallida després de diversos intents de recuperar els bitcoins. Ara, a la web expliquen que "tenen problemes de liquiditat" i que encara no han "trobat les respostes". Tot i aconseguir arribar a informació sobre els telèfons mòbils de Cotten i d'un altre ordinador, no s'ha arribat a la contrasenya de l'equip principal on treballava el fundador.