El director general de Seat, Luca De Meo, en una anterior edició de l'MWC. (Foto: Seat)
Empresa

Seat presentarà un cotxe 5G al Mobile World Congress

La marca vol donar a conèixer un nou concepte de mobilitat

La marca automobilística espanyola Seat participarà per cinquè any consecutiu en el Mobile World Congress 2019 (MWC) i aprofitarà la seva presència en el certamen per presentar en primícia mundial el seu proper vehicle destinat a la mobilitat urbana, segons ha informat l'empresa en un comunicat. Seat ha destacat que aquest vehicle marcarà la diferència en l'estratègia de micromobilitat urbana de la companyia i ha recordat que ja ha fet els primers passos en aquesta línia amb la presentació, el novembre passat, del Seat eXS Powered by Segway.

El president de l'empresa, Luca de Meo, ha indicat que la mobilitat està canviant i amb ella el paper de Seat com a fabricant i proveïdor de mobilitat. "Hem de ser capaços de gestionar i oferir noves plataformes de mobilitat que seran les protagonistes en les ciutats del futur", ha afegit. Així, De Meo ha destacat que la companyia automobilística amb seu a Martorell (Barcelona) està immersa en diversos projectes en aquest sentit i ha afirmat que el Mobile World Congress del 2019 "és un escenari perfecte per donar-los a conèixer al món".

Seat ha ressaltat que, en el marc del projecte 5G Barcelona, treballa amb Telefónica per posar en marxa la prova pilot 5G Connected Car, que permet la comunicació entre el vehicle, la infraestructura i la resta de cotxes. A més, ha assenyalat que les seves empreses independents Xmoba i Metropolis:Lab, que també participaran en el proper MWC, treballen per desenvolupar solucions intel·ligents que millorin la mobilitat de les ciutats.