Divendres 26 d'abril de 2024
|
01:21 H
L'equip d'I+D+I que ha desenvolupat el nou projecte.
 
 
L'equip d'I+D+I que ha desenvolupat el nou projecte.     (Foto: Carinsa)
Empresa

Una empresa catalana crea una patent per fabricar un xiclet que canvia de gust

Sant Cugat del Vallès

Grup Carinsa acaba d’aconseguir una nova patent gràcies al desenvolupament de l’anomenat 'xiclet dual', una goma que quan es comença a consumir té un gust i després d’una estona mastegant-lo, en té un altre. Aquesta invenció ha estat possible després de tres anys de recerca de l’equip d'R+D+i de la companyia, que va començar a treballar en aquest projecte al detectar la necessitat d’introduir en el mercat de la confiteria productes disruptius.

El xiclet dual funciona de forma seqüencial, tal com explica el director d'R+D+i de la Divisió de Confiteria de Grup Carinsa, Àngel Palomes: "Hem combinat aromes líquids amb d’altres microencapsulats amb components poc solubles, de forma que la saliva els dissol molt lentament. En aquest moment és quan el consumidor percep el canvi de gust en el xiclet". La tecnologia aplicada en aquest producte es basa en procediments propis de l’àmbit farmacèutic, que han estat aportats per un equip de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona a través del programa de Doctorats Industrials.

El Grup Carinsa està enllestint els últims ajustaments necessaris del xiclet dual abans de començar a comercialitzar-lo entre els seus clients: "Tenim diverses empreses interessades en adquirir aquest producte, així que l’estem perfeccionant per a què quan arribi al consumidor sigui una autèntica i nova experiència", detalla la consellera delegada de Carinsa, Vanesa Martínez.

Més enllà del canvi de gust, la tecnologia del xiclet dual podria aplicar-se també en l’àmbit de la salut. L’equip d'R+D+i de la companyia està investigant la incorporació tant de probiòtics com de components que ajudin a prevenir les càries. També s’està estudiant la possibilitat que el xiclet dual funcioni com un indicador de patologies de ràpida detecció, com el fetge gras.