Seu central del banc JP Morgan. (Foto: JP Morgan)
Sector financer

JP Morgan llança una criptomoneda, després de dir que el bitcoin 'és un frau'

El seu producte és el JPM Coin amb tecnologia 'blockchain'

El major banc dels Estats Units per actius, JP Morgan Chase, llançarà la seva pròpia moneda digital, la primera d'una entitat financera important. El nou producte, anomenat JPM Coin, sota tecnologia 'blockchain', milloraria l'eficiència de les transaccions del prestador. Inicialment es dedicarà exclusivament als pagaments internacionals de grans corporacions, el que ajudarà a accelerar les transaccions que generalment triguen un dia o més, com el Swift.

La idea de llançar el seu propi actiu digital és que alguns d'aquests pagaments es realitzen sobre la base de la moneda digital, amb l'objectiu que les operacions puguin ser liquidades immediatament i sense intermediaris. A més, els serveis de tresoreria i transaccions de seguretat també es beneficiaran d'aquesta iniciativa, ha assegurat Umar Farooq, líder 'blockchain' de JP Morgan Chase.

Curiosament fa una mica més d'un any, el conseller delegat de JP Morgan, Jamie Dimon, va advertir que la criptodivisa bitcoin era un frau, i "que arribarà un moment en el qual esclatarà i serà pitjor que la famosa bambolla de les tulipes del segle XVII".