Divendres 26 d'abril de 2024
|
00:04 H
Exterior d'un supermercat Mercadona.
Exterior d'un supermercat Mercadona. (Foto: Mercadona)
Empresa

El nou conveni de Mercadona fixa el sou base en 1.300 euros

Andorra la Vella

El nou conveni col·lectiu de Mercadona, que preveu un sou base mínim de 1.300 euros bruts al mes i l'ampliació del permís de paternitat fins a les set setmanes, davant de les cinc que marca la llei, ha estat publicat aquest dilluns al Butlletí Oficial de l'estat espanyol (BOE). El conveni, subscrit per l'empresa i els sindicats UGT i CCOO el passat mes de desembre, tindrà una durada de cinc anys, fins a 2023.

Al sou base se sumen els complements de la política retributiva de la companyia, amb increments d'un 11% anual, i un augment progressiu del salari base vinculat a l'IPC, a més de millores en els plusos de nocturnitat i fred. "El nou marc laboral, més igualitari i social, reforça el compromís de Mercadona amb l'ocupació estable i de qualitat, avança en les seves condicions laborals, alhora que consolida la seva aposta per millorar el poder adquisitiu de la plantilla", ha destacat la companyia en un comunicat després de la signatura del nou conveni.

El conveni incorpora mesures de caràcter social i reforça els seus compromisos en matèria de conciliació de la vida familiar i laboral. Entre les noves mesures, inclou l'ampliació del permís de paternitat fins a les set setmanes, davant de les cinc que actualment recull la llei, i el cobrament del 100% del salari estant de baixa per incapacitat temporal fins als divuit mesos. Igualment introdueix l'ampliació de l'excedència per cura de fills fins que el menor compleixi els 12 anys. A més, els que tinguin a càrrec seu directe un menor de 12 anys que estiguin gaudint d'una reducció de jornada, quan s'esgoti l'edat màxima legal podrà sol·licitar un canvi de contracte a temps parcial fins als 15 anys del menor, i després tornar a temps total, si així ho desitgen.

En matèria d'excedències, el conveni contempla la possibilitat de sol·licitar-la amb reserva del lloc de treball fins a tres anys en cas de violència de gènere, així com altres drets específics en aquests supòsits. A més, el nou marc estableix un màxim de dos dies a la setmana de deu hores, incorpora la devolució de la 'bossa d'hores' en dies complets quan siguin dotze hores o més, ha d'establir la implantació d'un sistema de fitxatge i fixa no partir jornades inferiors a cinc hores en temps totals. Sobre dies lliures, inclou per als treballadors de l'àrea logística un mínim de set caps de setmana a l'any i calendaris anuals de la seva jornada laboral.

Notícies relacionades