Un usuari utilitza un telèfon mòbil amb WhatsApp. (Foto: WhatsApp)
Empresa

WhatsApp evitarà que t’afegeixin a un grup sense permís

L'usuari haurà d'acceptar la invitació per unir-se a una conversa col·lectiva abans de 72 hores

El servei de missatgeria de WhatsApp està treballant en una nova funció per evitar que un usuari sigui afegit a un grup sense autorització. La nova opció, anomenada 'invitació a grups', busca oferir un major control de les opcions de privacitat. L'usuari tindrà tres eleccions de configuració per permetre l'ingrés a un nou grup. Si tria l'opció 'tots' podrà ser afegit sempre en qualsevol grup sense necessitat d'invitacions; si seleccioneu 'els meus contactes', només serà afegit a grups que hagin creat els seus contactes; i si es decideix per 'ningú', vol dir que no ho podran incloure en cap grup i que rebrà una sol·licitud cada vegada que algú vulgui afegir.

Inclou dos botons d'acceptar i rebutjar. L'usuari tindrà fins a 72 hores per admetre la invitació o en cas contrari aquesta caducarà. En aquest cas, haurà d'esperar una nova invitació o utilitzar un enllaç d'invitació de grup.

Cal tenir en compte que no és possible rebre dues invitacions d'un grup al mateix temps. A més, independentment de l'opció de privacitat seleccionada, tots els usuaris podran unir-se sempre a un grup mitjançant una invitació d'enllaç. La funció encara no està disponible, ja que encara es troba en desenvolupament però s'espera que s'habiliti en el futur tant per a usuaris d'Android com d'iOS. De fet, és possible que ja sigui activada en les properes actualitzacions per beta de iOS.

La companyia ja va afegir el 2018 una funció similar a WhatsApp Business —l'aplicació amb funcions enfocades a la gestió empresarial— per evitar que alguns grups poguessin afegir-hi companyies sense el seu consentiment. En els últims anys aquesta configuració de privadesa s'ha convertit en una demanda popular també entre bona part dels usuaris de WhatsApp.