El Lexus LC500h en una imatge promocional. (Foto: Lexus)
Empresa

Les marques de cotxes més fiables del 2019

Lexus, Porsche i Toyota són les millors segons l'estudi de JD Power

La consultora nord-americana JD Power ha publicat el seu estudi de fiabilitat per donar a conèixer als automòbils que menys problemes presenten. En aquest 2019, i per vuitè any consecutiu, al capdavant es torna a situar Lexus, seguida per Porsche i Toyota, mentre que en el més baix de la taula trobem els vehicles Fiat, Land Rover i Volvo.

La principal conclusió que s'extreu de l'estudi acabat de publicar de cara a 2019 és que les marques han millorat, en l'àmbit global, un 4% en fiabilitat en comparació a les dades llançades el 2018. De la mateixa manera, les marques generalistes superen per primera vegada a les prèmium en aquesta matèria, amb una mitjana d'incidències menor.

Recordem que l'anàlisi de JD Power es realitza només sobre models comercialitzats als Estats Units: per a aquesta edició s'ha consultat, entre els mesos d'octubre i desembre de 2018, a un total de 32.952 conductors que van adquirir un nou model en 2016, sobre la base de 177 possibles problemes detectats.

El model millor classificat en general en l'estudi de J.D. Power a 2019 ha estat el Porsche 911, mentre que la marca amb major millora respecte a l'any anterior ha estat Chrysler. Altres marques que han millorat significativament les seves puntuacions en aquesta edició han estat Mini, Volkswagen, Jeep, Cadillac, Audi i Subaru. L'estudi de JD Power es du a terme des de fa trenta anys.