El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una sessió del Congrés dels Diputats d'aquesta setmana. (Foto: EFE / Javier Lizón)
Internacional

Espanya aprova una llei hipotecària que dona més garanties per al client

Ha trigat tres anys en adequar-la a la normativa europea

El congrés espanyol aprova aquest dijous la transposició de la llei hipotecària. Ha trigat gairebé tres anys a adequar la llei hipotecària a la normativa europea, tal com preveien diverses sentències del Tribunal Europeu de Justícia. Un cop la llei quedi publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), el client només pagarà la taxació, ja que de tota la resta de despeses se'n farà càrrec el banc, també l'impost d'actes jurídics documentats

De fet, el govern de Sánchez, a través d'un reial decret, ja va establir-ho així, després de l'escàndol sobre les despeses de les hipoteques al Tribunal Suprem. A més, queden prohibides les clàusules sòl. Així, el client es podrà beneficiar de les caigudes de l'euríbor, tot i que l'interès que s'acabi aplicant no podrà ser mai negatiu. I finalment, es vol donar més garanties per als que no puguin pagar les quotes. Així, s'amplia fins a 12 els rebuts impagats de la hipoteca per iniciar els tràmits per desnonar, un termini que serà de 15 quotes si ja s'ha pagat més de la meitat de la hipoteca.