El nou Seat Minimó. (Foto: Seat)
Empresa

Seat presenta el model Minimó, un cotxe urbà 100% elèctric i connectat amb 5G

Ocupa una tercera part d’un vehicle normal i té capacitat per a dues persones

Seat ha presentat Minimó, un 'concept car' hiperconnectat amb 5G i desenvolupat com a plataforma de mobilitat urbana que compta amb una capacitat per a dues persones i una autonomia de més de 100 quilòmetres. Ho ha anunciat aquest dilluns el president de la companyia, Luca de Meo, en una conferència en el Mobile World Congress (MWC), en la qual també ha donat a conèixer la creació d'un 'programari house' a Barcelona que donarà feina a més de 100 persones i que té l'objectiu d'enfortir la xarxa TI de centres de desenvolupament de programari del Grup Volkswagen. "El Seat Minimó ha estat especialment pensat per adaptar-se a les plataformes de mobilitat que marcaran el futur de la circulació a les ciutats, en les quals el trànsit es restringirà i només uns pocs operadors podran oferir mobilitat", ha asseverat De Meo.

Per aquest motiu, ha assegurat que es tracta de la solució que esperaven les empreses de cotxes compartits: "El concepte que presentem dona resposta tant a les necessitats de les urbs com dels proveïdors de 'carsharing'". El vehicle mesura 2,5 metres de longitud i 1,24 d'ample, i ocupa 3,1 metres quadrats, respecte als 7,2 d'un cotxe normal, per la qual cosa es pot aparcar en els aparcaments per a motos i, en circulació, dues unitats juntes ocupen el mateix que un cotxe de grandària mitjana. La companyia, que vol contribuir a reduir l'emprenta dels vehicles als nuclis urbans, ja està treballant amb les administracions municipals i analitzarà la possibilitat d'integrar les propostes de les autoritats públiques i els ciutadans en el desenvolupament del vehicle.

El vehicle s'ha integrat en el sistema de 'battery swap' que permet la recàrrega completa en pocs minuts i reduir els costos operatius del 'carsharing' un 50%, i compta amb un sistema per connectar els dispositius mòbils sense fil. Entre d'altres funcions, el cotxe reconeix si el conductor té 16 o 18 anys per adaptar la seva velocitat màxima de 45 a 90 quilòmetres per hora i, mitjançant l'asistent de Google en Android Acte, el conductor pot interactuar amb el vehicle a través de la veu "per obtenir respostes, gestionar tasques i controlar els diferents mitjans", ha detallat De Meo.