Marcador per registrar els 50 Gbps de velocitat en fibra òptica assolits per Orange al MWC.     (Foto: Orange)
Empresa

Orange aconsegueix velocitats rècord en fibra i en 4G+

Ha instal·lat a l'MWC una "demostració pionera" per veure la televisió en 3D sense necessitat de fer servir ulleres especials

Orange ha mostrat en el marc del Mobile World Congress (MWC) 2019 a la Fira de Barcelona els nous rècords de velocitat assolits tant sobre fibra, en què ha registrat 50 Gbps, així com sobre la xarxa mòbil 4G+ en producció real, en què ha aconseguit un màxim de gairebé 1 Gbps. En concret, el director d'Enginyeria de Producte d'Orange Espanya, Tomás Alonso, ha explicat que l'operadora ha assolit un nou rècord de velocitat sobre fibra òptica, arribant als 50 Gbps, cosa que suposa gairebé el doble del que es va aconseguir en l'edició anterior de l'esdeveniment barceloní. En aquest context de xarxes súper banda ampla i per mostrar els seus casos d'ús, l'operadora ha instal·lat al seu estand de l'MWC una "demostració pionera" que permet veure la televisió en 3D sense necessitat de fer servir unes ulleres especials.

En telefonia mòbil, Orange ha dut a terme una connexió amb la seva xarxa en producció real amb la qual ha fregat 1 Gbps de velocitat. Per exemple, en col·laboració amb Samsung, Cisco i Aeromedia, ha demostrat la capacitat del 5G per, sense interferències i en temps real, controlar el vol d'un dron situat en una ubicació exterior a la fira. Per fer-ho possible, el dron, que es controla amb una tauleta tàctil dotada amb la nova tecnologia mòbil, està proveït d'un sistema de vídeo d'alta qualitat amb una latència molt baixa, així com d'un 'router' 5G, utilitzat per transferir ordres al dron i transmetre vídeo en alta qualitat i baixa latència.

Així mateix, Orange participa aquest dimarts, juntament amb Acciona i MWCapital, i gràcies a la col·laboració dels socis tecnològics Cisco i Samsung, en la presentació dels avanços que les companyies estan duent a terme en el desenvolupament de solucions de logística fent servir la tecnologia 5G per al moviment de materials i productes dins de magatzems, plantes o fàbriques. L'operadora recorda que a finals de l'any passat va anunciar les set primeres ciutats en les quals durà a terme experiències d'ús amb la xarxa 5G fins a finals del 2019. En concret, desenvoluparà 35 casos d'usos en camps com robotització, turisme, aules virtuals o cotxes connectats, a Barcelona, Sevilla, Santiago de Compostel·la, Vigo, Màlaga, València i Bilbao.

Aquestes experiències d'ús es desenvoluparan en el marc del programa d'ajudes per a projectes pilot relacionats amb la nova tecnologia mòbil 5G, sempre que Orange sigui beneficiària de les ajudes que oferirà l'entitat Red.es dins del Pla Nacional 5G del ministeri d'Economia i Empresa espanyol.