Daguisa Hotels ha presentat un projecte per deixar d'utilitzar plàstics. (Foto: Daguisa Hotels)
Empresa

Daguisa Hotels presenta un projecte per a eliminar els plàstics

Es tracta d'una iniciativa pionera en el sector hoteler andorrà

Daguisa Hotels ha presentat el seu nou programa 'Think be Green' que té com a objectiu eliminar l'ús de plàstics als hotels de la cadena. Es tracta d'una iniciativa pionera en el sector hoteler andorrà i un programa molt ambiciós que els responsables dels departaments de compres i de màrqueting del grup han començat a treballar de manera conjunta durant l'últim trimestre.

En concret, des de novembre del 2018 fins a gener d'aquest any inclosos, la segona cadena hotelera d'Andorra ha deixat d'adquirir 10.834 llaunes i 8.500 unitats de canyetes de plàstic, que han estat substituïdes per ampolles de cristall i canyetes de bambú, respectivament. Aquests avanços se sumen a altres projectes més petits que també s'han pogut materialitzar, com l'ús de paper higiènic ecològic i la impressió de les targetes de visita dels empleats en paper reciclat.

Com explica Jose María Sánchez-Harguindey, director d'operacions de Daguisa Hotels, “en els propers mesos, està previst que se segueixin analitzant altres factors com per exemple els complememnts dels banys, per reduir al màxim els plàstics en la gestió dels nostres hotels, amb l'objectiu de seguir aportant el nostre gra de sorra a la millora mediambiental i més en un país com Andorra, on la naturalesa és una de les seves principals fortaleses”.

Aquest nou programa forma part de la política de Responsabilitat Social Corporativa de la cadena hotelera per promoure i contribuir a la cura mediambiental, ja que la descomposició del plàstic pot demorar-se de deu a cent anys. Precisament, el proper 3 de març, l'ONU celebra el Dia mundial de la naturalesa sota el lema 'Vida sota l'aigua: per a les persones i el planeta' que, per primera vegada, se centra a conscienciar sobre la cura de la biodiversitat de les espècies marines, per a la qual cosa la reducció de plàstics és essencial.

La segona cadena hotelera d'Andorra també col·labora amb altres projectes solidaris. Aquest proper divendres, u de març, inaugura 'Colors per al planeta', a l'hotel Golden Tulip Andorra Fènix, una exposició itinerant d'artistes de diversos països que té com a objectiu instaurar la cultura de la pau que promou la Unesco. A més, el 8 de març celebra un segon esdeveniment de ioga solidari a favor dels projectes medi ambientals i socials de Fundació Privada Bonaventura Mora Saguésn (Bomosa), coincidint amb el Dia internacional de la dona.

També té un acord amb Unicef Andorra, perquè pugui organitzar el seu mercat solidari 'Els Encants Vintage' en un dels seus hotels d'Escaldes-Engordany i patrocina al pilot de l'Automòbil Club Andorra, Edgar Montellà.