Anunci al Marroc del Hijab. (Foto: Décathlon)
Internacional

Decathlon renuncia a vendre a França el seu hijab per fer fúting

L'anunci de la comercialització havia aixecat moltes crítiques

Decathlon ha renunciat a vendre a França el seu hijab (també anomenat mocador islàmic o vel islàmic) per fer fúting, segons ha anunciat aquest dimarts l'empresa en un comunicat. El hijab, però, es continuarà comercialitzant en els països àrabs, i sobretot al Marroc. En els darrers dies, l'anunci de la venda del hijab a França havia provocat una enorme polèmica. La dreta francesa i el partit del president Emmanuel Macron, La République en Marche, han denunciat que el hijab per fer esport atempta contra la imatge de la dona. Encara que a França no està prohibit com el burca, que cobreix tot el cos.

"Si volem la igualtat entre dones i homes no és perquè les dones amaguin la cara. Crec que no correspon amb els valors del nostre país", ha dit la ministra de Salut, Agnès Buzyn, a la ràdio privada RTL. Per la seva banda, la portaveu del partit de dretes Les Républicains, Lydia Guirou, ha condemnat la intenció de la marca en un comunicat. L'article en qüestió "constitueix un signe més de la submissió a la manera de vida islàmic", assegura Guirou

Davant l'allau de crítiques, Decathlon va reaccionar a través de les xarxes socials. "Tranquils, no reneguem de cap dels nostres valors. Sempre hem posat el màxim de la nostra part perquè l'esport sigui accessible. Aquest hijab era una necessitat d'algunes corredores. Aquest article respon a aquesta necessitat esportiva", afirma l'empresa. No obstant això, aquest dimarts al matí l'article ha desaparegut de la pàgina web de Decathlon França. El producte ja no està disponible. Hores després, Decathlon ha anunciat que no el vendria a França.