Una sessió del parlament català del juny de l'any passat. (Foto: Parlament de Catalunya)
Innovació

El govern català proposa augmentar l'impost de successions a partir dels tres milions

És una mesura per tal d'intentar reconduir la negociació dels pressupostos d'aquest any

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha plantejat canvis en l'impost de successions. Proposa la supressió progressiva de les bonificacions d'entre 4 i 25 punts a partir de les bases imposables de més de 3 milions d'euros. Els cònjuges mantindrien la bonificació del 99%. Gràcies a aquesta mesura s'incrementarien els ingressos del govern català en 83,2 milions anuals, però l'impacte sobre el 2019 es redueix a 20,8 milions d'euros, tenint en compte que existeix una demora de sis mesos per pagar l'impost.

Aquest dimecres a la sessió del Parlament de Catalunya, Aragonès ha fet la proposta per tal de reconduir la negociació dels pressupostos d'aquest any. Les posicions entre el govern i els comuns no s'apropen i les negociacions estan trencades des de finals de gener.

D’altra banda, el parlament ha aprovat aquest dimecres una moció dels comuns que demana al govern incrementar en 200 milions la partida dels pressupostos catalans del 2019 per a la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) i doblar en els comptes la inversió en polítiques d'infància en comparació amb la despesa destinada el 2018.

Durant el ple del parlament, la petició a l'executiu que presideix Quim Torra d'augmentar la partida per la RGC ha tirat endavant amb els vots de Cs, el PSC, els comuns, la CUP, el PP i de la diputada no adscrita, Elisenda Alamany, i malgrat els vots en contra dels grups que donen suport al Govern –JxCat i ERC–.