Apartaments de Pierre&Vacances a Andorra. (Foto: Pierre&Vacances)
Innovació

Pierre&Vacances obrirà nous complexos turístics a Andorra

Aquest any comptarà amb un parc turístic de més de 5.000 unitats d'allotjament a diversos països

Pierre & Vacances preveu obrir en els dos pròxims anys nou complexos turístics a Espanya i Andorra, quatre d'ells el 2019, i destaca el desembarcament a Madrid amb Els Apartaments Eurobuilding 2, ha anunciat, en un comunicat, el seu director general Ghislain d'Auvigny. A més de Madrid, les tres obertures que es duran a terme aquest any corresponen a les Balears –dos a Mallorca i una a Menorca–, passant a operar sis complexos a l'arxipèlag.

El 2019, Pierre & Vacances comptarà amb un parc turístic de més de 5.000 unitats d'allotjament distribuïdes en 59 complexos (set d'ells hotels), que representa un increment del 12% en la seva capacitat en comparació amb l'exercici precedent. En els propers tres anys, el grup preveu aconseguir entre 6.000 i 6.500 unitats d'allotjament, ampliant la seva presència a Espanya. La companyia està treballant, així mateix, en entrar amb la gestió de complexos turístics en el mercat portuguès, on actualment està present només a través de la comercialització.

Les obertures previstes per a aquest any se sumen a les del 2018, dues d'elles a Balears, una a la Costa Daurada, una a Baqueira i una a Andorra. Pel que fa a Madrid, el grup entra amb un complex de 123 apartaments, d'entre un i dos dormitoris i capacitat per albergar fins a cinc persones, situat a Tetuan, molt proper a l'estadi Santiago Bernabéu. Seguint el pla de remodelació, l'establiment haurà reformat al llarg de 2019 la totalitat dels seus apartaments d'acord amb una decoració i instal·lacions que s'adapten als nous temps.

En el període 2018-2019, la inversió de Pierre & Vacances, inclosa la dels propietaris, arribarà als 12 milions d'euros a Espanya, mercat que ha arribat a representar entre un 15% i un 20% de la xifra de negoci del grup, des del seu inici el 2005. A diferència d'empreses hoteleres, d'Auvigny ha assenyalat que la crisi política a Catalunya, no ha afectat al grup, en tenir un producte "molt ben adaptat" al perfil de client que ve a Barcelona. Pel que fa al Bréxit, encara que la companyia confia que la sortida del Regne Unit de la UE es produeixi de manera ordenada i amb acord, està ajudant als seus socis britànics perquè tanquin les seves inversions abans de la data de ruptura (el 29 de març).

El directiu ha destacat que les reserves dels britànics per a l'estiu en els seus complexos a Espanya han crescut d'acord amb l'augment de l'oferta.